Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog Brexita

PLAN PREMIJERKE KOJI SE TIČE I HRVATA Nemate posao? Ne možete u Veliku Britaniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi koji žele živjeti i raditi u Velikoj Britaniji, morat će naći posao prije dolaska na Otok.

Režim za kontrolu ulaska stranaca u Veliku Britaniju nakon Brexita bit će, prema otkrivenim planovima premijerke Therese May, puno stroži od onog koji je prezentiran tijekom kampanje Leave uoči referenduma, tvrdi neimenovani izvor iz britanske vlade.

Ta bi mjera, ako se ostvari, zaustavila dolazak desetaka tisuća osoba koje svake godine pristižu u Veliku Britaniju u potrazi za poslom, a među njima su i brojni hrvatski državljani.

David Davis, šef kabineta premijerke, kazao je kako je Velika Britanija spremna za napuštanje zajedničkog europskog tržišta i preuzimanje kontrole nad svojim granicama.

Britanska premijerka prozvana je zbog 'omekšavanja' stava u imigrantskim pitanjima, a pristalice Brexita strahovali su da bi vlada May mogla pristati da građani EU zemalja imaju pravo na povlašteni ulazak u Veliku Britaniju u zamjenu za to da Britanija ima pristup slobodnom tržištu. Iz Italije je u ponedjeljak stigla jasna naznaka kako su čak spremni za trgovinski rat s Velikom Britanijom kako bi zaštitili prava svojih građana koji žele raditi na Otoku.

Theresa May je sada pod pritiskom da isti režim prema strancima bude primijenjen na sve - odnosno da svi migranti, i iz zemalja EU i izvan nje, prije nego što kroče u Veliku Britaniju kako bi tamo živjeli moraju naći posao, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Theresa May (Foto: AFP) želi razgovore s opozicijom Theresa May će od europskih čelnika tražiti novu odgodu Brexita Prosvjedi protiv Brexita (Foto: AFP) Ne zna se tko pije, a tko plaća May daje na glasanje u parlament samo sporazum o Brexitu bez političke izjave: Neizvjesnost traje, bit će još odgoda?

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene