Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagovaratelj izlaska iz EU

Johnson i službeno postao britanski premijer, te poručio: ''Moj je posao realizirati ono što ste tražili na referendumu - Brexit''

Boris Johnson (Foto: AFP)
Boris Johnson (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Boris Johnson (Foto: AFP) Boris Johnson (Foto: AFP) Foto: Afp Boris Johnson (Foto: AFP) Boris Johnson (Foto: AFP) Foto: Afp Boris Johnson (Foto: Dnevnik.hr) Boris Johnson (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Boris Johnson (Foto: Dnevnik.hr) Boris Johnson (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 Theresa May (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/6 >>
Velika Britanija i službeno je dobila novog premijera. Boris Johnson u Downing Street je stigao nakon dana prepunog formalnosti, a Britancima je u prvoj poruci poručio: moj je posao služiti vama i realizirati ono što ste tražili na referendumu - Brexit.

Novi čelnik britanskih konzervativaca od kraljice je službeno dobio poziv da sastavi novu britansku vladu. Koga će Boris Johnson pozvati u kabinet, zasad je nejasno. Zainteresiranih je puno više nego što je mjesta u vladi.

Da bi Johnson, zagovaratelj Brexita, ušao u ured premijera, morala ga je napustiti njegova prethodnica, Theresa May.

''Napuštam Downing street, ali ponosno ću nastaviti kao članica parlamenta iz Maidenheada. Nastavit ću činiti sve što mogu kako bih služila nacionalne interese i odigrala svoju ulogu u izgradnji Ujedinjenoj Kraljevstva sjajnom zemljom sa sjajnom budućnosti'', rekla je May.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna S dogovorom ili bez njega Boris Johnson postaje britanski premijer: "Obavit ćemo Brexit... u novome duhu 'što hoću to i mogu'"

Pročitajte i ovo Boris Johnson u društvu premijera Andreja Plenkovića (Foto: Dnevnik.hr) Kod nas mu je super Boris Johnson ne podnosi EU, no jako voli Hrvatsku: "Još se sjećam dobrih vina, ne znam zašto se ne prodaju u Londonu. Vi ih sve popijete?"

Njezin posljednji radni dan započeo je u parlamentu, gdje se posljednji put obratila zastupnicima. Podržala je svoga nasljednika, koji je svojedobno napustio njezinu vladu zbog neslaganja oko Brexita.

''Zadovoljna sam što prepuštam funkciju dolazećem čelniku Konzervativne stranke i premijeru, s kojim sam radila dok je bio dio mog kabineta'', kazala je May.

Iako je kolege u parlamentu nisu štedjele, većina je dosadašnju premijerku ispratila pljeskom. Theresa May otišla je zbog nerealiziranog Brexita. Tek ćemo vidjeti hoće li to uspjeti Borisu Johnsonu, koji izlazak Velike Britanije iz Europske unije najavljuje za kraj listopada, sa ili bez dogovora.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene