Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pregovori o postizanju novog globalnog sporazuma o klimi 'dobro napreduju', ocijenio je glavni UN-ov pregovarač o klimi Yvo De Boer.


'Imam osjećaj da sada postoji iskrena želja za pregovorima', kazao je De Boer na konferenciji za novinare održanoj u Kopenhagenu, gdje je u ponedjeljak počeo sastanak na vrhu o klimi.'Dobro napredujemo u raznim područjima, osobito kada je riječ o tehnologijama koje su iznimno važne za zemlje u razvoju', kazao je.

'Ogromna očekivanja koja svi imaju od ove konferencije stvaraju nam veliku dozu nervoze', kazao je, usporedivši početak konferencije s preseljenjem u novi stan. 'Nakon dan-dva, ljudi instaliraju aparate, postavljaju zavjese u sobama i spremni su nastaviti posao.

Vezani članci Nestašica hrane, ilustracija Dramatično upozorenje UN-a: "Prijeti nam nestašica hrane, a ovo je bila pogreška broj jedan" Slika nije dostupna Predsjednica Grabar-Kitarović putuje u SAD

To se i nama danas događa', slikovito je objasnio. Više od stotinu svjetskih čelnika, među kojima i američki predsjednik Barack Obama, kojemu je danas u Oslu uručena Nobelova nagrada za mir, sudjelovat će u radu konferencije koja će trajati do 18. prosinca. ( Hina)