Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I Obama na konferenciji

Pregovori na kopenhaškom summitu dobro napreduju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregovori o postizanju novog globalnog sporazuma o klimi 'dobro napreduju', ocijenio je glavni UN-ov pregovarač o klimi Yvo De Boer.

'Imam osjećaj da sada postoji iskrena želja za pregovorima', kazao je De Boer na konferenciji za novinare održanoj u Kopenhagenu, gdje je u ponedjeljak počeo sastanak na vrhu o klimi.'Dobro napredujemo u raznim područjima, osobito kada je riječ o tehnologijama koje su iznimno važne za zemlje u razvoju', kazao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesloga oko smanjenja zagađenja Lome se koplja oko klimatskih promjena: "Ne znam zašto se boje suprotstaviti Bolsonarima i Trumpovima ovog svijeta" Zagađenje zraka (Foto: Dnevnik.hr) Izvješće UN-a o klimi "Ako ne želite gledati kako gradovi nestaju, a rijeke presušuju - srežite emisije stakleničkih plinova"

'Ogromna očekivanja koja svi imaju od ove konferencije stvaraju nam veliku dozu nervoze', kazao je, usporedivši početak konferencije s preseljenjem u novi stan. 'Nakon dan-dva, ljudi instaliraju aparate, postavljaju zavjese u sobama i spremni su nastaviti posao.

To se i nama danas događa', slikovito je objasnio. Više od stotinu svjetskih čelnika, među kojima i američki predsjednik Barack Obama, kojemu je danas u Oslu uručena Nobelova nagrada za mir, sudjelovat će u radu konferencije koja će trajati do 18. prosinca. ( Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene