Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predsjedništvo BiH povjerilo mandat Špiriću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine imenovalo je u četvrtak Nikolu Špirića mandatarom za sastav novog Vijeća ministara BiH, potvrdio je novinarima predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić.

- Mandatar je novi-stari premijer Nikola Špirić, kazao je Komšić u Sarajevu nakon hitne sjednice državnog vrha.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

Uz Špirića kojega je predložila Stranka nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika, kandidat je bio i Mladen Ivanković Lijanović iz Narodne stranke "Radom za boljitak" no on nije imao ozbiljnih izgleda s obzirom da su se čelnici šest stranaka iz dosadašnje vladajuće koalicije suglasili poduprijeti aktualnog premijera koji je u ostavci od 1. studenoga.

Komšić je novinarima kazao da on osobno nije glasovao za Špirića pa je on nominiran zahvaljujući glasovima bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića i srpskog člana Nikole Radmanovića.

Predsjedništvo će o imenovanju Špirića za mandatara u petak izvijestiti Parlament BiH koji to imenovanje mora potvrditi.

Sjednice Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta BiH zakazane su za petak pa postoji mogućnost da već tada na dnevnom redu bude izjašnjavanje o potvrđivanju Špirićeva imenovanja.

Pošto parlament potvrdi premijera on ima obvezu u roku od 30 dana predložiti sastav Vijeća ministara.

Parlament potom ponovno glasuje o povjerenju premijeru i cijeloj vladi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene