Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Pravedbni Srbi' prijete ubojstvom Tadića i Lajčaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donedavno nepoznata organizacija koja sebe naziva 'Pravedni Srbi' nastavlja prijetiti političarima Srbije.

Nakon što je početkom kolovoza na adersu dopisništa 'Vesti' u Beču stiglo pismo s prijetnjama da će u zrak odletjeti cijela redakcija tog lista zajedno s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, ovog je puta pismo s prijetnjama stiglo na adresu sjedišta 'Vesti' u Njemačkoj.  

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac Suočavanje s prošlošću 30 godina nakon jezivog zločina: "Žrtve treba upamtiti i prenijeti mladima kako bi mogli naučiti iz iskustva starijih, a ne na vlastitoj koži'' Dodik i Vučić u Prijedoru Poruke iz Prijedora Vučiću Oluja najveće etničko čišćenje od 1945., Dodiku udruženi zločinački pothvat

'Nemaš pravo nikoga nazivati huliganom. Zato ćemo vas čekati pred zgradom i aktivirati bombu, a izdajnike Tadića, Vukčevića, Đelića, Dačića, Bubala i Šutanovca 'skidat' ćemo kada to bude najsigurnije', poručuje se u pismu  koje je poslano iz Njemačke i adresiranog na glavnog urednika 'Vesti' Ratka Dmitrovića.

'U Srbiju nikada neće ući Europska unija, niti će Srbija u nju', naglasio je autor pisma koje je na kuverti potpisano kao "Pravedni Srbi", Đujić Kninska Krajina - Beč. 

'Dolazi ponovo 54. kolovoz, kada ćemo udariti na Vladu i izdajnike, a ako se umiješa vojska bit će napadnuti i minirani svi mostovi i državne zgrade. Ima više nas Srba nego vojske i policije', poručuje se u pismu čiji autor inzistira na njegovoj objavi. U suprotnom će napasti 'Vesti' odnosno, glavnog urednika. 

'Nismo mi daleko. Do tada ćemo napasti sve ambasade u Beogradu, na listi je i Miroslav Lajčak. Napasti ćemo i Kosovo i osloboditi ga, to će biti Vijetnam broj 2', kaže se u pismu čiji je rok objave bio tri dana ili će krenuti 'diverzije po Europi'. 

Austrijska policija još istražuje prošlo pismo naslovljeno na dopisništvo u Beču, koje je proslijeđeno i policiji i ambasadi Srbije. Organizacija "Pravedni Srbi" policiji u Beču nije poznata, niti se do prvog pisma bilo gdje pojavljivala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene