Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šokirani vozač morat će se suočiti s kaznom za neopreznu vožnju nakon što je, zahvaljujući doslovnom praćenju uputa satelitske navigacije svog BMW-a, završio na rubu litice.


Robert Jones izjavio je kako vjerovao uređaju te nastavio slijediti upute unatoč tome što je završio na uskom, brdovitom i teško prohodnom putu u ruralnom dijelu Engleske. Shvatio je da nešto nije u redu tek kada je autom udario u ogradu, koja ga je zaustavila par centimetara od ruba provalije duboke 30 metara. 43-godišnjak koji inače radi kao dostavljač, opisuje svoj slučaj kao noćnu moru.

Vezani članci Prometna nesreća na ljubljanskoj obilaznici (Foto: Screenshot Dars) Sve snimile kamere: Kamion na ljubljanskoj obilaznici pao preko ograde nadvožnjaka BiH policija, ilustracija (Zoran Grizelj/PIXSELL) Tragičan kraj potrage: Mlada Dubrovčanka otišla na faks i više se nije javila. Pronašli su njeno tijelo u provaliji

'Sustav je pokazivao da se radi o cesti premda je put postajao sve uži i teško prohodan. No vjerovao sam navigaciji jer bez nje ne mogu obavljati svoj posao. Sretan sam što je ograda uspjela zaustaviti automobil', prisjeća se Jones.

Vučnoj službi trebalo je devet sati da BMW maknu s ruba provalije, čemu je svakako pridonio nepristupačan teren. Cijela akcija privukla je lokalno stanovništvo, a neki od njih nisu se mogli načuditi kako je takva luksuzna limuzina uopće uspjela tamo doći. 'Sigurno da je korisno u automobilu imati satelitsku navigaciju, no ponekad se više isplati vjerovati svojim očima i ne voziti kada nema ceste. Čuo sam o slučajevima kada su se kamioni zaglavili na seoskim cestama, no za ovo zbilja treba manjak zdravog razuma', komentirao je jedan od mještana.

Policija je potvrdila istragu i kaznu protiv rastrojenog vozača. 'Srećom nitko nije ozlijeđen, no kada netko skoro padne s litice, to pokazuje nedostatak znanja i odgovornosti što zahtjeva istragu', dodao je glasnogovornik policije.