Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potomak atentatora

Pranećak Gavrila Principa: 'Njegov pucanj bio je pucanj za slobodu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potomak jednog od najpoznatijih atentatora u modernoj povijesti kaže kako se ponosi time što je njegov praujak napravio te da njegov čin smatra časnim.

61-godišnji Gavrilo Princip biznismen je iz Sarajeva i pranećak je 'onog' Gavrila Principa. onog čiji je atentat na austrougarskog prijestolonasljednika poslužio kao direktan povod za izbijanje Prvog svjetskog rata u kojem je izginulo oko 16 milijuna ljudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mračna pozadina Otkriveno tko stoji iza više od 100 atentata u Jemenu: Ubijani su ljudi koji nemaju veze s terorizmom Slika nije dostupna 28. lipnja 1914. Prije točno 100 godina odjeknuo je PUCANJ koji je promijenio svijet!

Ovaj Gavrilo Princip kaže kako je izuzetno ponosan na prošlost svoje obitelji. 'On je za mene heroj. Nacionalni heroj. Želio je svoju zemlju osloboditi strane okupacije. To je bilo hrabro. Nikada u životu nisam imao problema što nosim njegovo ime i prezime', rekao je za Mirror.

Znate li što se dogodilo na današnji dan prije 98 godina?

Namjere svog praujaka Prnicip naziva časnima. 'U Bosni su uvijek stranci donosili odluke. Prvo Turci, potom Habsburgovci. Gavrilov pucanj bio je pucanj za slobodu. Bio je borac za slobodu domovine', kaže Princip.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene