Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Bosni i Hercegovini i danas gori veliki broj požara, a najkritičnije je stanje i dalje na širem području Konjica, Mostara te u istočnoj Hercegovini i u okolici Srebrenice, izvijestili su entitetski stožeri civilne zaštite i gasitelji s terena.


Vatra je protekle noći djelomice utihnula na požarištima, no u jutarnjim se satima ponovo razbuktala. U okolici Konjica je, prema dostupnim informacijama, izgorjelo više od 150 hektara guste borove šume.

Zbog nepristupačnog terena i izostanka potpore iz zraka gasitelji na terenu se bore kako bi spriječili širenje vatre prema Rujištu kod Mostara, gdje već danima gori odvojeni požar.

Mostar je u nedjelju zbog tog požara bio prekriven dimom, zbog čega je izdano preventivno upozorenje lokalnom stanovništvu da poduzmu mjere opreza i ne udišu zagađeni zrak.

Požar kod Ruišta u subotu je gasio i kanader iz Hrvatske, a iz mostarske vatrogasne postrojbe u nedjelju su upozorili kako bez dodatne zračne potpore vatru ne mogu ugasiti te i dalje prijeti opasnost njezina širenja.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović o borbi s epidemijom: "Najuspješniji su u BiH. Tamo niti je itko bolestan, niti itko umire, niti je itko u bolnicama, niti itko priča o tome, niti se itko cijepi" Doktorica za računalom, ilustracija U Mostaru broj zaraženih u odnosu na broj stanovnika tri puta veći nego u Hrvatskoj

>> Požari haraju Srbijom: Evakuacija mještana, u pomoć priskočili i Rusi

Dva odvojena požara kod Trebinja i Ljubinja u istočnom dijelu Hercegovine prošle su se noći spojila, a vatra se tijekom dana približila i nekim kućama na području ljubinjske općine.

Kod Srebrenice u istočnoj Bosni vatra je zahvatila brdo na kojemu su smješteni televizijski repetitor i bazne stanice mobilne telefonije pa tamo od jutarnjih sati nema televizijskog signala. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.