Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Francuskoj

Požar u zgradi u pariškoj bolnici: Poginula jedna osoba, ozlijeđeno najmanje osam - "Nikad se nisam toliko bojala"

Požar u Parizu (Foto: AFP)
Požar u Parizu (Foto: AFP) Foto: Afp
Veliki požar izbio je u zgradi u bolničkom kompleksu Henri Mondor u naselju Créteil u predgrađu Pariza. Mediji javljaju da je najmanje jedna osoba poginula, a osam ih je ozlijeđeno. Na snimkama požara plamena buktinja probija kroz stambenu zgradu.

Jedna je osoba poginula, a osam ih je ozlijeđeno nakon požara koji je u noći izbio u bolničkom kompleksu u predgrađu Pariza. Požar u bolnici Henri Mondor u Créteilu izbio je u kasnim večernjim satima u srijedu, a pod kontrolu je stavljen u ranim jutarnjim satima u četvrtak.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren" Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno"

Uzrok požara još se utvrđuje. "Požar u stambenoj zgradi u bolničkom kompleksu Henri Monroe sada je pod kontrolom zahvaljujući intervenciji vatrogasaca. Sa žaljenjem mogu potvrditi da je jedna osoba preminula", kazao je Martin Hirsch, šef pariških bolnica. Na teren je izašlo stotinjak vatrogasaca koji su se tijekom nekoliko sati borili s vatrenom buktinjom.

"Nikad se nisam toliko bojala", kazala je Alexandra. Ona je sa suprugom ostala zarobljena i okružena vatrom na 7. katu zgrade. Na balkonu su dočekali vatrogasce i volontere Crvenog križa koji su ih evakuirali. Alexandra je jedna od deset osoba koje su spašene iz vatrene buktinje.

Od osam ozlijeđenih osoba, četiri su vatrogasca. Svi oni otrovani su dimom. "Iako su u teškom stanju, životi im nisu u opasnosti", kazao je Guillaume Fresse, glasnogovornik vatrogasaca. "Požar je izbio na 6. katu, a onda se počeo širiti na gornje katove", dodao je. Francuski mediji javljaju da je preminula žena umrla u liftu deseterokatnice, no službene potvrde o tome za sada nema.

"Bilil smo u krevetu kad se oglasio protupožarni alarm. Kad smo otvorili ulazna vrata, posvuda je bila vatra. Odmah smo zatvorili vrata i nakvasili ih s unutarnje strane. Sklonili smo se ispod balkona", kazala je jedna od stanarki. Tijekom gašenja požara, pacijenti u obližnjim zgradama nisu bili ugroženi, piše Le Parisiene.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene