Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sarajevski mediji

Požar u džamiji opasna poruka povratnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je uništio prizemlje džamije u mjestu Višićima kod Čapljine u Hercegovini može biti opasna poruka svim bošnjačkim povratnicima na tom području, ocjena je koju u prenose sarajevski mediji.

Sarajevski dnevni listovi na naslovnicama su donijeli vijest o požaru koji je u srijedu ujutro oštetio džamiju u Višićima i za koji policija sumnja kako je podmetnut. Očevid koji je obavio stručni tim iz Policijske uprave Čapljina potvrdio je kako je požar izazvan otvorenim plamenom.

Pročitajte i ovo Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi

Mediji podsjećaju kako je područje oko Čapljine jedno od rijetkih u koje se vratilo gotovo svo bošnjačko stanovništvo prognano tijekom rata. 'Ne znam zašto bi nekome smetala džamija. Ovdje živim i znam da nitko nema problema s našim susjedima Hrvatima', izjavio je Mustafa Šoše, predsjednik medžlisa Islamske zajednice u Čapljini kako ga citira 'Oslobođenje'.

Džamija u Višićima koja se nalazi neposredno uz magistralnu cestu prema graničnom prijelazu Doljanima izgrađena je 1978. godine, a potpuno je porušena 1993. godine. Rekonstruirana je i ponovno otvorena 2007. Mjesni imam Džemal Gadara suglasan je kako lokalni Bošnjaci i Hrvati žive u dobrim odnosima, no ipak je upozorio da paljevina nije prvi izgred u kojemu je džamija u Višićima bila metom. Objasnio je kako je jednom prigodom nepoznata osoba pucala na džamiju, dok je drugi put na džamiji razbijeno prozorsko staklo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene