Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Povlačenje: Prvi američki vojnici napuštaju Irak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva skupina američkih vojnika, njih 2.200, u skladu s ranije donesenim planom Busheve administracije o postupnom smanjenju broja američkih trupa u Iraku, napustila je ratnu zonu, izjavila je vojna glasnogovornica, satnica Pamela Marshall.

2.200 pripadnika 13. Marinske ekspedicijske postrojbe, do sada stacionirane u Anbaru, danas je vojnim brodom krenulo prema Sjedinjenim Državama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Do kraja 2011. SAD opovrgava potpuno povlačenje svojih vojnika iz Iraka Slika nije dostupna Plan o smanjenju broja vojnika Posljednja američka borbena brigada napustila Irak


SAD je početkom godine povećao broj svojih trupa u Iraku za oko 30.000, kako bi se iračkim vlastima omogućila što lakša provedba političkih i drugih planova i odluka, što Washington smatra iznimno važnim za dugoročnu stabilnost te zemlje.

U rujnu je predsjednik George W. Bush donio odredbu o smanjenju broja vojnika u Iraku, odobrivši plan prema kojemu će do polovine 2008. iz te zemlje otići 20.000 do 30.000 vojnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene