Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Do kraja 2011.

SAD opovrgava potpuno povlačenje svojih vojnika iz Iraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Administracija američkog predsjednika Baracka Obame opovrgla je u nedjelju informacije o tome da je postignut konačan sporazum da se do kraja 2011. godine povuku svi američki vojnici iz Iraka.

Bijela kuća i Pentagon rekli su da nije točno izvješće agencije AP koja je, pozivajući se na neimenovane izvore, javila da je Washington potpuno odustao od zamisli da u Iraku nakon 2011. godine ostane određeni broj vojnika koji bi uvježbavali iračke snage.

Američki i irački dužnosnici pregovaraju uvjetima pod kojima će nekoliko tisuća američkih vojnika ostati na terenu a sporna točka u pregovorima je to što Iračani odbijaju Amerikancima dati imunitet kakav su dosad imali. AP je javio da bi u Iraku ostalo samo 160 vojnika koji bi bili vezani za osoblje veleposlanstva SAD u Bagdadu.

Nakon što su 2010. prestali sudjelovati u borbenim operacijama Amerikanci su u Iraku ostavili oko 44.000 vojnika, od kojih bi većina trebala otići kući do kraja godine, u skladu s bilateralnim sporazumom Washingtona i Bagdada. (Hina)

Pročitajte i ovo Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva Ilustracija Mirovna misija Britanski vojnici stigli na Kosovo: "To je razborit korak''

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene