Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Povećava se broj pothranjenih u Darfuru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova predsjednica agencije WFP-a Svjetski program za hranu (World Food Program) Ujednjenih naroda Josette Sheeran, posjetila je Darfur i podsjetila na teške uvijete u kojima žive tamošnji stanovnici.

'Zapravo smo u vrlo lošim uvijetima postigli velike uspijehe u Darfuru. Smanjili smo postotak podranjenosti za 50% od 2004. godine', rekla je Sheeran.

Pročitajte i ovo Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni

No, osvrnula se i na gubitke koje su ponajviše osjetili stanovnici Darfura. Uzrok tih gubitaka, napominje Sheeran, je loša sigurnosna situacija.

'Stoga danas molim sve uključene strane da kreiraju bolje sigurnosne okolnosti za narod Darfura, za humanitarne djelatnike koji im pomažu, za djecu koja su raseljena iz svojih domova i nalaze se u kampovima', apelirala je Sheeran.

Ujedinjeni narodi procjenjuju da je ubijeno oko 200.000, a raseljeno 2,5 milijuna ljudi U Darfuru, od 2003. godine kada su se pobunjenici suprotstavili Vladi optužujući je za zanemarivanje manjina.

WFP je najveća svjetska humanitarna organizacija s budgetom od 3 milijarde dolara. 

'WFP trenutno pomaže 98% pothranjenih ljudi. Od prošle godine smo imali 45 sigurnosnih incidenata. Na mnogim društvenim razinama nam se izlazi u susret, ali sigurnost je još uvijek vrlo sporna stavka', zaključila je Sheeran.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene