Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obiteljska tragedija

Potresna ispovijest žene koja je u Titanu izgubila dijete i muža: ''Za sve je kriva Rubikova kocka''

Avantura na Atlantiku za petoricu entuzijasta nije dugo trajala: Titan je implodirao, oni su poginuli. Prvi put oglasila se majka stradalog tinejdžera.

Rubikova kocka kriva je za sve, dio je potresne ispovijesti Christine Dawood, majke 19-godišnjeg Sulemana, koji je s ocem stradao u podmornici Titan. 

Suleman je na svoje putovanje ponio Rubikovu kocku, a glavni cilj bio mu je srušiti svjetski rekord, otkrila je njegova majka. Već je aplicirao za Guinnessovu knjigu rekorda, a njegov otac Shahzada ponio je kameru kako bi sve snimio. 

Christine je bila na Polar Princeu, brodu koji je pratio Titana: ''Vrlo brzo izgubljena je komunikacija s Titanom. Nisam razumjela što to znači u tom trenutku, ali tada je sve krenulo nizbrdo.''

''Ja sam još ranije trebala biti u toj podmornici, ali pandemija mi je pomrsila planove. Nakon toga sam prepustila mjesto Sulemanu, koji je stvarno htio ići. Obožavao je Rubikovu kocku, nosio ju je svuda sa sobom. Znao ju je riješiti u 12 sekundi. U jednom trenutku rekao mi je da želi složiti Rubikovu kocku na dubini od 3700 metara kod Titanika'', ispričala je Sulemanova majka za BBC.

''Bila sam sretna zbog njih, toliko su željeli ići... I moj suprug bio je opsjednut svime i svačime, on je onaj tip čovjeka koji poslije večere ide gledati dokumentarne filmove'', dodala je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvješće UN-a Uznemirujući podaci: Ljudi opasnu supstancu troše više nego što se mislilo, a samo jedna od pet osoba ide na liječenje

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na Otoku Žena oboljela od dijabetesa čekala je 16 sati hitnu pomoć: Nije ju dočekala

Progovorila je i o danima nakon što je Titan nestao: ''Mislim da sam izgubila nadu nakon što je prošlo 96 sati. Pripremila sam se za najgore...''

Ona i 17-godišnja kći Alina pokušat će dovršiti slaganje Rubikove kocke u čast sina i brata, a Christina kani nastaviti rad svojeg supruga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene