Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stotine ranjenih i zakopanih pod ruševinama

Potres jačine 6,5 pogodio jugoistočni Iran, najmanje 11 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 6,5 uzdrmao je jugoistok Irana u ponedjeljak, a poginulo je namjanje 11 osoba.

Uz 11 žrtava ranjene su stotine ljudi, javlja državni radio, a prenosi The Washington Post. 'Moguće je da žrtava ima i više s obzirom na vidljiva oštećenja zgrada', izjavio je načelnik iranske provincije Kerman, gdje je bio epicentar potresa, Esmail Najjar.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Državna televizija izvijestila je da su u potresu srušena najmanje tri sela,a spominje se i oštećenih 1.800 kuća. 'Stotine ljudi zarobljeno je u ruševinama', prenose lokalni dužnosnici.

>> Snažan potres na Papui Novoj Gvineji

Iranska novinska agencija, Irna, javlja da je nakon jakog potresa uslijedio niz od devet slabijih, među kojima je jedan dosegao magnitudu 5. Zbog potresa, telefonske linije bile su u prekidu.

'Potres se dogodio u 22.12 po lokalnom vremenu u pokrajini Kerman i osjetio se u mnogim gradovima', izvijestila je iranska televizija.

Geološki institut SAD-a je procijenio da je epicentar bio na dubini od 12,3 kilometara.  Pokrajina Kerman je izrazito trusno područje. U potresu koji je sravnio grad Bam 2003. poginulo je oko 31.000 ljudi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene