Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slao eksplicitne poruke?!

SKANDAL POTPREDSJEDNIKA PARLAMENTA Optužen za seksualno uznemiravanje zastupnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik francuske Nacionalne skupštine Denis Baupin podnio je ostavku u ponedjeljak zbog optužbi četiriju zastupnica za spolno uznemiravanje i spolnu agresiju, prenose agencije.

Ostavku je od Baupina zatražio predsjednik Nacionalne skupštine Claude Bartolone, javlja AFP.

Pročitajte i ovo Mohamad Štajeh Rat u Gazi Palestinski premijer podnio ostavku: "To ima smisla samo u kontekstu dogovora za sljedeću fazu" Demostracije protiv Katalin Novák - 1 Orban ostao bez suradnice Mađarska predsjednica podnijela ostavku: Iza odluke stoji skandal povezan s pedofilom

Francuski mediji prenose da je Baupin neprilično dodirivao zastupnicu Zelenih, stranke kojoj i sam pripada te je slao eksplicitne poruke drugim zastupnicama, piše BBC.

Neke optužbe odnose se na doba unatrag 15 godina, a članice Zelenih, stranke kojoj i Baupin pripada, šutjele su u strahu za karijeru, piše BBC.

Baupinov odvjetnik rekao je da je njegov klijent podnio ostavku na dužnost, no da odbacuje navode i možda će tužiti zastupnice za klevetu.

Nakon spolnog skandala bivšeg predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna 2011., nove optužbe o spolnom uznemiravanju idu u prilog optužbama za 'mačizam' u francuskoj političkoj klasi koje iznose feminističke organizacije.

Baupinova je supruga Emmanuelle Cosse, ministrica stanogradnje u vladi socijalističkog predsjednika Francoisa Hollandea. Početkom ožujka Baupin je dao potporu kampanji protiv nasilja na ženama koja se vodila na visokoj razini. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene