Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa neće proći nekažnjeno

Francuska: Seksualno uznemiravanje postaje kazneno djelo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska uvodi strože kazne za seksualno uznemiravanje.

Parlament će tijekom dana potvrditi novi zakon, kojim seksualno uznemiravanje postaje kazneno djelo. Predviđene su kazne do dvije godine zatvora, odnosno do 30 tisuća eura. Isti zakon u svibnju je povučen iz procedure, jer je ocijenjeno da je preblag i da ženama ne pruža dovoljnu zaštitu.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Modna revija, ilustracija Uskoro novi kriteriji Francuska donijela mjere protiv brze mode

>> IQ testovi pokazali: Žene su inteligentnije od muškaraca!

'S novim zakonom ništa neće proći nekažnjeno. Ništa. Riječi, od trenutka kad se izgovore, mogu stvoriti neugodnu atmosferu prijetnji i uvreda. Riječi će se kažnjavati jednako kao i fizička djela, jer i one mogu izazvati ljudsku patnju', rekla je francuska ministrica za prava žena Najat Vallaud-Belkacem.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene