Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti joj izručenje SAD-u

Potpredsjednica Huaweija uhićena u Kanadi: Sumnja se da je prekršila američke sankcije protiv Irana

Huawei/Ilustracija (Foto: AFP)
Huawei/Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Kanada je uhitila Huaweijevu globalnu financijsku dužnosnicu u Vancouveru, gdje je suočena s izručenjem Sjedinjenim Državama zbog sumnje da je prekršila sankcije SAD-a protiv Irana, objavili su u srijedu mediji.

Meng Wanzhou, jedna od potpredsjednica kineske tehnološke tvrtke i kći osnivača tvrtke Rena Zhengfeia, uhićena je 1. prosinca, a sudsko ročište zakazano je u petak, izjavio je glasnogovornik kanadskog ministarstva pravosuđa za novine Globe i Mail.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom"

Predstavnici tvrtke Huawei, jednog od najvećih svjetskih proizvođača telekomunikacijske opreme, nisu komentirali slučaj, kao ni kanadski i američki dužnosnici, objavio je Reuters.

Američke vlasti pratile su Huawei barem od 2016. godine zbog navodnog kupovanja američkih proizvoda za Iran i druge zemlje koje su pod američkim sankcijama, izjavili su ranije Reutersovi izvori. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene