Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće se obratiti

Potez bez presedana - Obami je dosta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države neće se u ponedjeljak obratiti prisutnima na UN-ovu forumu koji se održava u sklopu godišnje rasprave o kršenjima ljudskih prava na palestinskim teritorijima, rekao je za Reuters američki glasnogovornik.

Riječ je o potezu bez presedana u radu foruma za ljudska prava koji čini 47 zemalja članica. Naime, Washington u debatama uvijek brani Izrael, a današnja je odluka uslijedila nakon nekoliko signala kojima Obamina administracija "revidira" odnose sa židovskom državom.

Pročitajte i ovo Prosvjed Izraelaca Traže prijevremene izbore Tisuće Izraelaca na ulicama prosvjeduju: "Vlada žrtvuje taoce i jača Hamas" Ilustracija Važna objava Nezakoniti otkazi, mobing, plaće na ruke... Izvješće koje prikazuje što se događa u Hrvatskoj

"Američko izaslanstvo danas neće sudjelovati u raspravi o Palestini", odgovorio je američki glasnogovornik za Reuters u Ženevi na pitanje o debati, no nije rekao drugih pojedinosti.

VIDEO Netanyahu u Kongresu: Ovacije republikanaca, 'suze' demokrata

Saveznici izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u nedjelju su ocijenili da je njegovo poricanje palestinske države potaknulo nastanak jaza s Bijelom kućom, no američkog predsjednika Baracka Obamu okrivljuju za kritike bez presedana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene