Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Desničari su tijekom večeri uzvikivali "Bautzen je za Nijemce", a jedan je Marokanac pogođen bocom u lice.


Nešto manje od stotinu pripadnika ekstremne desnice napalo je u srijedu navečer dvadesetak migranata u središtu njemačkog grada Bautzena.

Vezani članci Prazne police, ilustracija U strahu od nove karantene Nijemci prazne police u trgovinama: Objavljeno koji je najtraženiji proizvod Migranti u Hrvatskoj - 3 Krijumčari migranata otkrili još lakši i bolji način: "Bio sam s čovjekom kad je plaćao policajcu 20.000 eura. Davao je to na stol da mu kaže ima li akcije"

Verbalni sukobi su brzo prerasli u fizičke, no stotinjak policajaca je uspjelo na vrijeme spriječiti da ne dođe do tragedije.

Desničari nisu štedjeli ni policiju, ali ni liječnike koji su u došli pomoći 18-godišnjem Marokancu pogođenom bocom u lice. I njih su gađali kamenjem, a očevici prenose i to da su tijekom sukoba uzvikivali "Bautzen je za Nijemce".

Također, lokalni mediji navode da migranti nisu bili ništa manje agresivni, pa tako njemački tisak ističe i to da je jedan 32-godišnji građanin Bautzena gadno stradao jer ga je suparnik isjekao staklom od boce po vratu i leđima. 

Sukobi su stali oko pola tri ujutro, međutim sve ukazuje na to da u tom gradu neće tako skoro biti mira na ulicama. Lokalno je stanovništvo i ranije iskazivalo netrepeljivost prema migrantima, pa u tom kontekstu vrijedi podsjetiti da su pojedini u veljači pljeskali dok su desničari palili  hotel pripreman da postane prihvatni centar.