Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Moraju se dobro nositi sa samoćom'

Posluju 1500 godina i traže zaposlenike!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budistički hram Shaolin, raspisao je natječaj za zapošljavanje. Traže direktore medija, odnosno osobe koje će njegovati sliku u o njima u javnosti.

Budistički hram Shaolin star je 1.500 godina i zauzima slavno mjesto u kineskoj povijesti i kulturi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bigfoot, Jetti ili... Toliko molio da su otisci stopala ostali u podu Slika nije dostupna Glasoviti budistički hram odbio primiti olimpijsku baklju

U natječaju hrama koje je otvoreno za dvije pozicije direktora koji bi se bavili medijskim pitanjima, već se prijavilo 300 osoba. Da bi se obavljao taj posao, navode monasi, nije potrebno biti pripadnik reda, niti muškog spola. Osobe koje dobiju posao radit će na publicitetu Shaona, javlja NBC News.

Monasi hrama Shaolin poznati su po svojim akrobatskim vještinama i borilačkim sposobnostima kojima prkose smrću Jedna od glavnih uloga izabranih kandidata će biti vješto i diskretno usmjeriti medijsku kritiku i podnijeti tužbu zbog prekomjerne eksploatacije. U oglasu se također navodi i kako kandidati moraju cijeniti i razumjeti budističku filozofiju i kulturu te se dobro nositi sa samoćom.

Majstori kung fua traže ispriku zbog laži da ih je prebio ninja

Iako se i budisti okreću novim tehnologijama i znanjima i među njima ima negodovanja oko ovog oglasa. Tradicionalni i ortodoksni monasi otvoreno su kritizirali pokušaje komercijalnog iskorištavanja Shaolinovog imena koje je pokrenuo Shi Yongxin.

Od kada je preuzeo vođenje hrama 1990-ih godina, Shi je radikalno pojačao napore ne bi li osigurao da škola borilačkih vještina Saholin i praksa učenja o samodisciplini kroz rigorozne treninge i meditaciju dobije zasluge. Ipak, mnogi monasi ne cijene tehnike koje smatraju previše komercijaliziranim.

Shi je prijetio kako će tužiti kompanije koje koriste ime Shaolin ili fotografije bez dozvole. Otkako je preuzeo vodstvo, hram je počeo primati strane studente, nuditi jednomjesečne tečajeve borilačkih vještina te pokrenuo internetsku stranicu na kineskom i engleskom jeziku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene