Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Draga mama...'

Objavljena poruka smaknute Iranke: 'Da ga nisam ubila, moje bi tijelo bilo bačeno uz cestu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Draga mama, na onom drugom svijetu, ti i ja ćemo biti tužitelji, a oni koji to sada jesu, optuženi. Vidjet ćemo kako će Bog presuditi', poručila je Reyhaneh.

Mlada Iranka Reyhaneh Jabbari (27) koja je pogubljena u subotu u Teheranu iza sebe je ostavila emotivnu posljednju poruku.

Glasovnu poruku snimila je za majku kada je Reyhaneh saznala da je osuđena na smrt, piše Independent. Prevedenu na engleski poruku je nakon njezina pogubljenja vješanjem objavilo Nacionalno vijeće otpora Irana.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja"

'Draga mama, nemoj plakati zbog svega što ćeš čuti. Svijet nas nije želio, ni volio, i nije ih bilo briga za moju sudbinu. Kad dođem kod Boga, tamo ću prijaviti policijske inspektore i sve one koji su me optužili svojim lažima, zgazili moja prava i nisu željeli vidjeti da je istina ponekad drugačija od onoga kakvom se želi prikazati', kazala je Reyhaneh.

Ona je 2007. godine ubila nožem bivšeg obavještajca Morteza Abdolalija Sarbandija koji ju je namamio u praznu kuću, dakle, kada je imala samo 19 godina, pod izgovorom da želi čuti njene ideje o uređenju svoga ureda. Jabbari je isticala da vjeruje kako bi ona bila ubijena da se nije branila. Priznala je da ga je jednom ubola nožem, s leđa, ali ne i da ga je ubila.

Smrt vješanjem: Ubijena jer je izbola muškarca koji ju je htio silovati

'Moje tijelo bi bilo bačeno u nekom zabačenom kutku grada. Policija bi ga pronašla, identificirala, a sigurno bi utvrdili i da sam bila silovana. Ubojica nikad ne bi bio pronađen jer ja sam samo obična djevojka iz obične, siromašne obitelji', poručila je Rejhaneh.

Kazala je i da ne želi imati grob jer ne želi da njezina obitelj tuguje za njom.

'Ne želim trunuti u zemlji. Moja je želja da moji organi budu donirani nekom kome trebaju', kazala je te svojoj majci poručila da je ne oplakuje:

'Draga mama, na onom drugom svijetu, ti i ja ćemo biti tužitelji, a oni koji to sada jesu, optuženi. Vidjet ćemo kako će Bog presuditi. Pokušaj zaboraviti sve ono loše što mi se dogodilo. Predaj me vjetru, neka me odnese. Voljela bih da te mogu zagrliti prije nego umrem'.

Reyhaneh Jabbari je bilo dozvoljeno da se oprosti od svoje majke u petak, na posljednjem, jednosatnom sastanku, prije nego što je obješena u zatvoru.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene