Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije omiljen

Još su dva mjeseca do krunidbe kralja, a problema u organizaciji sve je više: Najpopularnije zvijezde odbile pjevati, evo i tko će ih zamijeniti

Aktualno Galerija Kralj Charles III. Kralj Charles III. Foto: Profimedia Adele Adele Foto: DNEVNIK.hr Andy, Australija Andy, Australija Foto: DNEVNIK.hr Ed Sheeran Ed Sheeran Foto: DNEVNIK.hr +4 Promjene na dvoru - 1 Galerija 1/9 >>
Krunidba kralja Charlesa III. održat će se za nešto više od dva mjeseca. Prve pozivnice su poslane, a već su pristigle i prve odbijenice. Neke zvijezde ne žele nastupati na koncertu njemu u čast, a ima i Britanaca koji na ulicama - prosvjeduju protiv kralja. Popularnost britanskog monarha pada, a promjene na dvoru tek slijede.

Gotovo svi detalji krunidbe poznati su javnosti. Monarh inzistira na skromnoj ceremoniji. Trajat će manje od sat vremena, s manjim brojem gostiju i ne toliko formalnim kodeksom odijevanja.

Još uvijek je nepoznato koji će glazbenici nastupiti kralju u čast dan poslije u dvorcu Windsor.

Prema pisanju britanskih medija, i Adele i Ed Sheeran odbili su pjevati kralju. Među onima koji su pristali su Lionel Richie i Spice Girls. Još nije poznato hoće li s njima nastupiti Victoria Beckham.

Da nije miljenik nacije kao majka, dokazuju i scene na ulicama. Nedavno su ga dočekali prosvjednici nedaleko od Londona. U Australiji, jednoj od zemalja Commonwealtha, odbili su staviti Charlesov lik na novčanice.

Pročitajte i ovo Kralj Charles SVJESTAN KRIZE Kralj Charles osoblju isplaćuje bonus iz vlastita džepa: "Želi pomoći da se nose sa životnim troškovima u krizno doba"

"Čula sam da će nova novčanica od pet dolara imati neki aboridžinski motiv. Mislim da je to sjajna ideja kako bi se povezali s australskom povijesti. Bolje to nego s dijelom povijesti Australije", poručuju Australci.

"Trebaš imati vlastitu državu i ne slušati monarhiju jer je 2023. godina. To je smiješno", jasni su oko svojih stavova.

Mnogi su vezu Charlesa i Camille smatrali smiješnom. Mislilo se da onog dana kada Charles zasjedne na prijestolje nju nikada neće zvati kraljicom. No pokojna Elizabeta II. izrazila je želju da Camillu zovu kraljicom. Prije tri dana oporavila se od COVID-a i posvetila obvezama.

Pročitajte i ovo Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh NIZ UVREDA VIDEO Na ispraćaju kraljice neugodna scena za princa: "Andrew, ti si bolesni starac!" Lijes kraljice Elizabete stiže u London

"Dame i gospodo, veliko je zadovoljstvo poželjeti vam dobrodošlicu. Piscima, izdavačima i ljubiteljima knjiga. Kasnim tjedan dana, ali barem sam se otarasila COVID-a. Hvala!"

Sadašnja joj je titula kraljica supruga. Otočki mediji nagađaju da će se uskoro Camillu oslovljavati samo kraljicom.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene