Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lokalna organizacija kozaka u subotu je blizu Sankt Peterburga svečano otkrila poprsje ruskog predsjednika Vladimira Putina prikazanog kao rimskog cara u znak zahvalnosti za pripojenje poluotoka Krima Rusiji.


"Željeli smo Vladimira Putina učiniti besmrtnim kao pobjednika i državnika koji je Krim vratio Rusiji", objasnio je Andrej Poljakov, čelnik udruge Ibris koja okuplja kozake Sankt Peterburga.

Vezani članci Recep Tayyip Erdogan razgledao SU-57 (Foto: AFP) Erdogan vidno zainteresiran za ruski Su-57 tijekom posjeta Moskvi: ''Zašto ne? Nismo ovdje došli ni za što'' Slika nije dostupna Lider pokreta Otvorena Rusija ekskluzivno za DNEVNIK.hr odgovara na pitanja sprema li Putin invaziju na Baltik i kada će Rusija vratiti Krim Ukrajini

Nekad elitna konjica carske vojske, kozaci su se kroz stoljeća organizirali u različite zajednice na prostoru bivšeg ruskog carstva.

Poljakov tvrdi da gotovo 700 kozaka živi u Sankt Peterburgu i regiji.

Poprsje Putina ogrnuto togom izradio je kipar Pavel Grešnikov iz ne odveć skupog sintetičkog materijala koji oponaša broncu, a svečano je otkriveno u Kasimovom, 20-ak kilometara blizu Sankt Peterburga.

"Prikaz rimskog cara je prikaz mudrosti", a to odgovara "povijesnoj ulozi Vladimira Putina koji je uspio ujediniti Rusiju i Krim", objasnio je Poljakov. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook