Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U znak zahvalnosti

Svečano otkrili Putinovo poprsje - 'Željeli smo ga učiniti besmrtnim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lokalna organizacija kozaka u subotu je blizu Sankt Peterburga svečano otkrila poprsje ruskog predsjednika Vladimira Putina prikazanog kao rimskog cara u znak zahvalnosti za pripojenje poluotoka Krima Rusiji.

"Željeli smo Vladimira Putina učiniti besmrtnim kao pobjednika i državnika koji je Krim vratio Rusiji", objasnio je Andrej Poljakov, čelnik udruge Ibris koja okuplja kozake Sankt Peterburga.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

Nekad elitna konjica carske vojske, kozaci su se kroz stoljeća organizirali u različite zajednice na prostoru bivšeg ruskog carstva.

Poljakov tvrdi da gotovo 700 kozaka živi u Sankt Peterburgu i regiji.

Poprsje Putina ogrnuto togom izradio je kipar Pavel Grešnikov iz ne odveć skupog sintetičkog materijala koji oponaša broncu, a svečano je otkriveno u Kasimovom, 20-ak kilometara blizu Sankt Peterburga.

"Prikaz rimskog cara je prikaz mudrosti", a to odgovara "povijesnoj ulozi Vladimira Putina koji je uspio ujediniti Rusiju i Krim", objasnio je Poljakov. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene