Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplave i u susjedstvu

Poplave u BiH: Evakuirano tri tisuće ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje na poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovine je bolje u odnosu na prethodne dane.

Iznimka je područje Semberije te istočna Hercegovina gdje je voda oštetila na tisuće kuća, a veliki broj ljudi morao je biti evakuiran. Prema podacima koje je u objavio krizni stožer vlade Republike Srpske, u protekla 24 sata više od tri tisuće osoba moralo je biti evakuirano iz svojih domova od čega je dvije tisuće onih koji žive na području općine Bijeljina kojoj je zaprijetila rijeka Drina.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

>> Poplave pogodile BiH i Srbiju, a Europu hladnoća

U odnosu na stanje u petak, razina Drine kod Foče, Višegrada i Goražda u subotu je bila nešto niža, a voda se postupno povlači u korito rijeke. Teško stanje i dalje je na području Popovog polja odnosno Trebinja i Nevesinja u istočnoj Hercegovini gdje posebne poteškoće stvaraju podzemne vode.

Uz sliv Neretve stanje se postupno normalizira pa naseljima uz tu rijeku na području Hercegovinje više ne prijeti neposredna opasnost od poplava. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene