Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanje na poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovine je bolje u odnosu na prethodne dane.


Iznimka je područje Semberije te istočna Hercegovina gdje je voda oštetila na tisuće kuća, a veliki broj ljudi morao je biti evakuiran. Prema podacima koje je u objavio krizni stožer vlade Republike Srpske, u protekla 24 sata više od tri tisuće osoba moralo je biti evakuirano iz svojih domova od čega je dvije tisuće onih koji žive na području općine Bijeljina kojoj je zaprijetila rijeka Drina.

Vezani članci Razmjeri katastrofe u Njemačkoj Ogromne brojke smrtno stradalih u poplavama u Njemačkoj, traga se za još 150 ljudi. Službe pozivaju na oprez zbog novih kiša za vikend Stop zlostavljanju, ilustracija Dvije Ukrajinke organizirale mrežu prostitucije u BiH: Novačile djevojke, zlostavljale ih i prisiljavale da prodaju svoje tijelo

>> Poplave pogodile BiH i Srbiju, a Europu hladnoća

U odnosu na stanje u petak, razina Drine kod Foče, Višegrada i Goražda u subotu je bila nešto niža, a voda se postupno povlači u korito rijeke. Teško stanje i dalje je na području Popovog polja odnosno Trebinja i Nevesinja u istočnoj Hercegovini gdje posebne poteškoće stvaraju podzemne vode.

Uz sliv Neretve stanje se postupno normalizira pa naseljima uz tu rijeku na području Hercegovinje više ne prijeti neposredna opasnost od poplava. (Hina)