Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mirso Švicarac'

Pomilovan Mersed Hadžić, jedan od najopasnijih kriminalaca BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir pomilovao je jednog od najopasnijih kriminalaca u BiH, Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, koji je po Interpolovoj tjeralici početkom godine uhićen u Hrvatskoj i izručen vlastima u BiH, objavio je Dnevni Avaz.

Hadžić se u Kazneno-popravnom zavodu Zenica nalazio na izdržavanju kazne od dvije i pol godine za pokušaj ubojstva u sarajevskom klubu "Incognito" krajem 2008. godine. Dnevni Avaz je objavio i presliku Budimirove odluke kojoj se bio usprotivio Županijski sud u Sarajevu jer se protiv Hadžića vodi nekoliko postupaka za teška kaznena djela.

Mersed Hadžić je još u petak u poslijepodnevnim satima pušten iz zatvora u Zenici. Njegovo se ime dovodi u vezu i sa zločinačkom organizacijom Zijada Turkovića protiv koje se vodi postupak za više ubojstava, višemilijunske pljačke te otmice i trgovinu drogom.

Mersad Hadžić uhićen je u Hrvatskoj 5. ožujka ove godine po tjeralici koju je raspisao Interpol Sarajevo te je nedugo nakon toga izručen vlastima u BiH. (Hina)

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

>> Pucao kćerima u glavu, pa presudio sebi

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene