Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NESREĆA NA GRANICI

Vojnik na granici Poljske i Bjelorusije poginuo od "prijateljske vatre"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski vojnik na granici s Bjelorusijom poginuo je od prijateljske vatre, objavio je glasnogovornik poljskih sigurnosnih snaga u subotu.

"Prema preliminarnim saznanjima, došlo je do pucnja iz vojnog oružja, što je rezultiralo smrću vojnika. Treće strane nisu bile uključene u događaj", navodi se u priopćenju zapovjednika postrojbe ubijenog vojnika, koje je na Twitteru objavio glasnogovornik Stanislav Zaryn.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Unatoč policiji VIDEO Kaos na granici: Migranti se probili kroz ogradu i ušli u Poljsku, čula se pucnjava

Poljska se posljednjih tjedana suočava s velikim priljevom migranata, većinom iz Iraka, koji pokušavaju probiti žicom ograđenu poljsko-bjelorusku granicu.

Pročitajte i ovo Bjelorusija šalje migrante nakon sankcija EU - 3 uz granicu tisuće migranata Drama na granici Poljske i Bjelorusije: Gomila se vojska, strahuje se od mogućeg sukoba

Varšava i Bruxelles optužuju Minsk da organizirano dovodi na granicu migrante kako bi time prisilio Europsku uniju da odustane od sankcija, koje su nametnute Bjelorusiji zbog kršenja ljudskih prava.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene