Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio amnestiju

Poljska u strahu: Ubojica i silovatelj djece na slobodi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska je u strahu. Na slobodu je pušten zločinac koji je silovao i ubio četvoricu dječaka.

Poljski mediji objavili su jučer upozorenje roditeljima da pojačano paze na svoju djecu jer se nakon 25 godina na slobodi, zahvaljujući amnestiji, opet nalazi osuđeni ubojica i silovatelj djece, čiji je identitet široj javnosti poznat kao Mariusz T.

Vođe oporbe optužuju državu kako je napravila sigurnosni propust i prozivaju ministra pravosuđa Mareka Biernackija te traže njegovu ostavku. S druge strane, vlast napominje kako je situacija pod kontrolom.
To znači da će se Mariusz, i nakon što je sinoć izašao iz zatvora, još neko vrijeme nalaziti pod policijskim nadzorom. Također neko vrijeme ne smije napustiti Poljsku.

Pročitajte i ovo Mariusz Kaminski Stranka Pravo i pravda Bivši poljski ministar započeo štrajk glađu u zatvoru: "Politički sam zatvorenik" Ilustracija Nemiri u Poljskoj Policija upala u predsjedničku palaču i uhitila dvojicu bivših šefova

Srbija 'Marijinim zakonom' drastično postrožila kazne pedofilima

Na sudu je da odluči u narednim tjednima je li ovaj ubojica još uvijek opasan i treba li biti upućen na psihijatrijsko liječenje.

Ovaj izlazak na slobodu ozloglašenog ubojice, koji je 1988. godine silovao i ubio četvoricu dječaka, itekako je šokirala Poljsku. Svi se pitaju kako je moguće da se takva osoba ponovno nađe na slobodi.

Mariusz je nakon počinjenja zločina osuđen na smrtnu kaznu no zahvaljujući izlasku Poljske iz komunizma i amnestiji zatvorenika povodom toga, kazna mu je ublažena i dobio je 25 godina zatvora. U to vrijeme doživotna kazna zatvora nije postojala kao mogućnost pa je nije mogao ni dobiti.

Vođa oporbe u toj zemlji, Leszek Miller, optužuje Vladu premijera Donalda Tuska, za propuste učinjene u ovom slučaju. Tvrdi kako se ovako nešto nije smjelo dogoditi. Situacija se pokušala promijeniti krajem siječnja ove godine no to je bilo premalo vremena da se išta učini za zadržavanje ubojice u zatvoru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene