Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jake oluje u Poljskoj uz prolome oblaka izazvale su nove poplave u noći i to uglavnom na jugu zemlje odakle su evakuirane stotine ljudi, izvijestili su mediji.


U gradu Sandomierz, koji je teško stradao u poplavama prije petnaest dana, nasipi su ponovno popustili na nekim mjestima pa voda opet prijeti tom gradu s 25.000 stanovnika, prema lokalnoj kriznoj ćeliji.

Vezani članci Tijekom noći na parkiralištu u Ljubićevoj ulici oštećeno više automobila - 10 Policija uhitila mladića (20) koji je u Splitu razbio stakla na čak sedam automobila Vukovi u Lici - 5 Ličani strahuju od divljih zvijeri: "Treba nam puno pasa, ali vuk je ipak pametnija životinja"

U selu Klodne, također na jugu, kiše su izazvale odrone tla što je dovelo do teškog oštećenja dvadesetak kuća. Evakuirano je 400 ljudi zbog prijetnji novih uništenja

Nekoliko državnih cesta nije moguće koristiti na brojnim mjestima. U Varšavi su noćne oluje ulice pretvorile u bujice. Dvije stanice metroa su poplavljene.

>> VIDEO Poljska: Poplavljeno naselje, 12 mrtvih

Prvi val poplava u Poljskoj odnio je 15 života. Tada je premijer Donald Tusk rekao da bi štete mogle iznositi 10 milijardi zlota (2,4 milijarde eura) dok su poljski mediji u utorak procijenili štete na 12 milijardi zlota (2,9 milijradi eura), što je više od šteta tijekom poplava koje na jugu zemlje 1997. godine. (Hina)