Obavijesti Video Pretražite Navigacija
očekuje se veći val

Policija u napuštenoj tvornici u Bihaću pronašla 42 ilegalna migranta iz Afganistana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Bihaću u četvrtak je identificirala veću skupinu ilegalnih migranata iz Afganistana u jednom napuštenom objektu u tom gradu i prevezla ih u obližnji migrantski kamp u selu Lipa, potvrdla je Služba za poslove sa strancima pri Ministarstvu sigurnosti BiH.

Policajci su 42 muškarca pronašli u napuštenom objektu nekadašnje tvornice "Kombiteks" pri redovitom pregledu koje kontinuirano provode od početka ljeta kako bi se sve migranti izmjestili iz središta Bihaća.

Svi pronađeni Afganistanci su samci, a među njima je bio i jedan malodobnik. Nije navedeno borave li oni dulje na području Bihaća ili su nedavno stigli.

Sada je svima osiguran smještaj u dvadesetak kilometara udaljenom kampu "Lipa" koji je ranije ove godine potpuno osposoboljen i može primiti do 1500 osoba.

Pročitajte i ovo Sudbina izbjeglih iz Afganistana - 9 bjelorusija se osvećuje Više od 500.000 Afganistanaca napustilo je zemlju: "Dok ne daju odgovor na naše probleme, nećemo se pomaknuti. Tu smo danju i noću"

"Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih aktivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji sa lokalnim vlastima na području Unsko-sanskog Kantona", stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Spasit ćemo im život" Hrvatska će primiti 20 izbjeglica iz Afganistana: Doznajte kako i po kojim kriterijima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Duga 40 kilometara Grčka postavila visoku čeličnu ogradu na granici s Turskom: "Novi val migracija je neizbježan"

Vlasti u BiH strahuju da bi se i ta zemlja mogla naći na udaru novog migrantskog vala za kojega se očekuje da će ga potaknuti pad vlade u Afganistanu no za sada nema potvrde da je povećan broj izbjeglica iz te zemlje na tzv. balkanskoj ruti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene