Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provedeno istraživanje

Većina Nijemaca odobrava prihvat ranjivih skupina Afganistanaca, protive se i njihovoj deportaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo dvije trećine Nijemaca je za pružanje zaštite u Njemačkoj Afganistancima koji su se našli u opasnosti talibanskim preuzimanjem vlasti u toj zemlji, pokazalo je istraživanje koje je proveo institut YouGov.

Anketa provedena putem interneta, koju je naručila je humanitarna organizacija Seebruecke, pokazala je da 63 posto Nijemaca podržava pomoć njemačke vlade ranjivim skupinama Afganistanaca, poput žena i onih koji su u opasnosti od političkog progona.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose palestinska policija Potez bez presedana Skandalozna odluka: Pobjegli su iz pakla, postali izbjeglice, a sada moraju platiti da napuste zemlju i započnu novi život

Deportacijama progonjenih ili ugroženih u Afganistanu protivi se 64 posto anketiranih, no takve deportacije ionako nisu dopuštene zakonom.

Po njemačkoj vladi, posljednji deportirani su bili kriminalci ili teroristi, no sve deportacije u Afganistan su sada obustavljene.

84 posto anketiranih vjeruje da će oni koji su ostali u Afganistanu nakon što su talibani preuzeli vlast biti izloženi progonu zbog svojih političkih gledišta, spola, seksualne ili vjerske orijentacije.

Po YouGovu, uzorak od 1048 anketiranih u četvrtak i petak reprezentativan je za populaciju punoljetnih NIjemaca.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene