Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imali eksploziv

Osumnjičeni teroristi uhićeni na granici, htjeli ući u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićenja su izvedena na graničnome prijelazu prema Hrvatskoj.

Pet je osoba uhićeno u petak u antiterorističnoj akciji bosanskohercegovačke državne policijske agencije SIPA-e koja je izvedena na graničnome prijelazu prema Hrvatskoj u Bosanskom Brodu gdje su zaplijenjene improvizirane eksplozivne naprave namijenjena terorističkom napadu u Švedskoj, te u akciji u Sarajevu, objavili su službeni izvori i mediji u BiH. 

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Ilustracija Hrvatske elektroprivrede Stotine milijuna eura HEP potražuje 100 milijuna eura od Elektroprivrede Republike Srpske: Ukoliko ne dođe do dogovora slijedi arbitraža

VIDEO Pred očima im se pojavio najgori neprijatelj: 'Što je ovo, samo mi reci za Boga miloga što je ovo?'

Federalna televizija objavila je kako su na graničnome prijelazu na izlazu iz BiH u Bosanskome Brodu uhićeni Šveđanin arapskog podrijetla Osman Abdel Salah te dvojica Bošnjaka, državljana BiH Adis Ramić i Enver Džanko.

Oni su improvizirane eksplozivne naprave koje su prethodno preuzeli u Sarajevu kanili u svome automobilu prevesti do Švedske. FTV je objavila fotografije eksplozivnih naprava u obliku kanistera sa satnim mehanizmom na vrhu koje su obljepljenje selotejpom.

Policija je u akciji imala potporu kolega iz Švedske i Nizozemske.

Po navodima Federalne televizije izrada eksplozivnih naprava bila je naručena iz Nizozemske, a krajnja destinacija je bila Švedska, gdje se trebao izvesti teroristički napad. Po eksplozivne naprave jučer su u Sarajevo došle dvije osobe iz Švedske. SIPA ih je pratila dva dana, a nakon što su preuzeli eksploziv smjestili su ga u krov automobila.

U Sarajevu su, po navodima medija, uhićeni Amar Šljivo, a kasnije još jedna soba za koju se navode samo inicijali Ž.M.

Pretresen je i kafić Amara Šljive u sarajevskom naselju Grbavica. Šljivo je po medijskim navodima bivši policijski specijalac i od ranije je poznat policiji po izvršenju više kaznenih djela.

Antiterorističkom akcijom je koordiniralo državno odvjetništvu.

"Po nalogu Državnog odvjetništva BiH, policijski djelatnici SIPA-e, u suradnji s graničnom policijom BiH i Obavještajno-sigurnosnom agencijom, realizirali su aktivnosti lišenja slobode osumnjičene osobe. Radi se o osobama državljanima BiH i jednoj osobi državljaninu Švedske arapskog podrrijetla, osumnjičenim za kazneno djelo terorizma ", rekao je glasnogovornik državnog odvjetništva BiH Boris Grubešić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene