Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Belgijska policija pucala je u utorak na vozilo u briselskoj četvrti Molenbeeku i pozvala je pirotehničare nakon što je vozač rekao da u automobilu ima eksploziv, priopćila je policija.


Osumnjičeni, koji još nije identificiran, prije toga je jurio automobilom i prošao kroz crveno svjetlo automobilom registriranim u Njemačkoj natjeravši policiju u potjeru, rekao je glasnogovornik lokalne policije.

Vezani članci Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela Objavljeni detalji stravičnog pronalaska na Papuku: Smrznuli se 26-godišnjak i 38-godišnjak iz Požeško-slavonske županije Automobil na pregledu podvozja Porsche odvezao na servis pa mu u podvozju našli autobombu: Policija prijavila dvojicu napadača koji su je postavili

Uhićen nakon što je policija pucala u kotače automobila kako bi ga usporila.

Policija je blokirala to područje iz sigurnosnih razloga i pozvala građane da ne izlaze na ulicu dok pirotehničari ne utvrde radi li se stvarno o eksplozivu.

Reutersovi očevici čuli su dvije kontrolirane eksplozije.

Molenbeek, siromašna četvrt u kojoj živi veliki broj stanovnika porijeklom iz Maroka, postao je ozloglašen nakon što je ćelija Islamske države sa sjedištem u tom dijelu Bruxellesa organizirala samoubilačke napade u Parizu u studenome 2015. godine u kojima je ubijeno 130 ljudi. (Hina)