Predsjednik SAD-a Donald Trump
Predsjednik SAD-a Donald Trump Foto: Afp

Američka policija uhitila je osumnjičenicu kada je pokušala prijeći iz SAD-a u Kanadu na graničnom prijelazu u američkoj saveznoj državi New York. Sumnjiči ju se da je u Bijelu kuću poslala pismo koje je sadržavalo potencijalno smrtonosan otrov ricin.


Pismo s ricinom poslala je Bijeloj kući ženska osoba koja je uhićena na granici SAD-a i Kanade, izvijestio je u nedjelju navečer CNN, pozivajući se na neimenovanog dužnosnika američke policije.

Vezani članci Zračna luka Frankfurt (Foto: AFP) U frankfurtskoj zračnoj luci uhićen osumnjičenik (65) za ratni zločin u Petrinji Donald i Melania Trump u bazi Andrews - 2 Donald Trump i Melania napustili Bijelu kuću: "Ova obitelj je nevjerojatno naporno radila za vas"

Američka policija uhitila je osumnjičenicu kada je pokušala prijeći iz SAD-a u Kanadu na graničnom prijelazu u američkoj saveznoj državi New York, objavio je CNN, dodajući da je žena sa sobom nosila vatreno oružje.

Ostali detalji uhićenja nisu bili odmah dostupni javnosti.

Pismo s potencijalno smrtonosnim otrovom poslano je iz Kanade, bilo je adresirano na američkog predsjednika Donalda Trumpa, a otkriveno je u subotu u vladinom centru za distribuciju pošte, objavili su američki mediji. Ozlijeđenih nije bilo.

NBC je objavio da je osumnjičenica navodno slala pisma i u zatvore.

To nije prvi slučaj da američki dužnosnici dobivaju pisma s ricinom i FBI provodi istragu kako bi utvrdio jesu li takve pošiljke poslane i na druge adrese, objavio je CNN.