Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POMNO RAZRAĐEN PLAN

VIDEO Policajka pomogla ubojici u bijegu, sada je otkriveno i kako: Snimke kamera potvrdile sumnje

Bijeg iz zatvora
Bijeg iz zatvora Handout / Lauderdale County Sheriff's Department / AFP
Aktualno Galerija Bijeg iz zatvora Bijeg iz zatvora Foto: Handout / Lauderdale County Sheriff's Department / AFP Bijeg iz zatvora Bijeg iz zatvora Foto: Handout / Lauderdale County Sheriff's Department / AFP +0 Casey White Galerija 1/3 >>
Policija je par koji je u bijegu već šest dana označila kao opasan i naoružan, a vlasti nude nagradu od 10.000 dolara za informacije koje bi dovele do njihova uhićenja.

U tijeku je potjera diljem Alabame za šerifovom zamjenicom Vicky White i Caseyjem Colom Whiteom, osumnjičenim ubojicom koji je već služio 75-godišnju kaznu zbog pokušaja ubojstva i otmice te provale i pljačke.



On je, podsjetimo, pobjegao iz okružnog zatvora Lauderdale usred dana 29. travnja, i to uz pomoć policajke dan uoči njezina umirovljenja. Sumnje da su pobjegli zajedno odmah je bio iznio lokalni šerif Rick Singleton, a najnovije snimke nadzornih kamera prikazuju bijeg dvojca koji je, kako se ranije saznalo, bio u ljubavnoj vezi još od 2020. 

Snimka pokazuje terenac kojim su prošli pored benzinske postaje dok je Vicky vozila Caseyja, kako je rekla kolegama, u zgradu okružnog suda na psihijatrijsku procjenu, koja, kako je upozorio Singleton, uopće nije bila zakazana. Automobil kojim su pobjegli pronađen je na parkiralištu oko 800 metara od benzinske postaje, kraj trgovačkog centra Florence Square, javlja abcnews.



Kamere u strogo čuvanom zatvoru snimile su trenutak dok je naoružana 56-godišnja udovica policajka pridržavala vrata 38-godišnjem zatvoreniku prije bijega.

Policija smatra da je par naoružan poluautomatskom puškom AR-15 i sačmaricom, a šerif smatra da će muškarca biti lako uočiti čak i ako promijeni izgled s obzirom na njegovu visinu, koja prelazi dva metra.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene