Šibenska policija je izjavila da je zatvorenik koji je prije dva dana pobjegao iz šibenskog zatvora još uvijek je u bijegu. Ukoliko se utvrde propusti u obavljanju službe, protiv djelatnika će biti pokrenut stegovni postupak, kazao nam je upravitelj zatvora.

Galerija


Iz Ministarstva pravosuđa istaknuli su da je u tijeku postupak utvrđivanja svih činjenica oko ovog događaja. Također su rekli da je tijekom 2019. kroz zatvorski sustav prošlo 12.603 zatvorenika i registrirano je 28 bjegova. Evo kako je šibenski zatvorenik pobjegao.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Kolinda Grabar Kitarović s mužem Jakovom prošetala šibenskom Adventurom u jeku predizborne kampanje Maja Šuput i Nenad Tatarinov (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Maja Šuput plijenila pažnju u seksi izdanju na kongresu u gradu koji njoj i suprugu Nenadu puno znači

Goran Čuljak, upravitelj šibenskog zatvora, objasnio je kako je zatvorenik pobjegao: "Nakon što je izašao vani da izbaci smeće iz kuhinje u kojoj je radno angažiran, zatvorenik je iskoristio nepažnju službenika i preskočio preko zida i pobjegao."

Čuljak je dodao da "u smislu kaznene odgovornosti, zbog ovoga neće biti posljedica, ali će zatvorenik stegovno odgovarati zbog ovoga što je napravio".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr