Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policajac je mislio da osjeća dršku revolvera te je dvaput opalio u prsa, kako se ispostavilo, nenaoružanog čovjeka koji je džepu imao dvije kutije tableta.


Policajac bijelac ubio je nenaoružana crnca u Arizoni dok su trajali prosvjedi u New Yorku i drugdje u Sjedinjenim Državama protiv pogibije u sličnim okolnostima druge dvojice Afroamerikanca.

Vezani članci Njemačka kancelarka Angela Merkel Merkel osudila rasističko ubojstvo Georgea Floyda: "Rasizam je užasna stvar, a nažalost postoji i u Njemačkoj" Gianna, kći ubijenog Goergea Floyda Šestogodišnja kćerkica ubijenog Georgea Floyda: "Moj tata je promijenio svijet!"

Policija u Phoenixu priopćila je u četvrtak da je 34-godišnji crnac Rumain Brisbon priveden pod sumnjom da prodaje drogu.

Po policijskom izvješću Brisbon je pokušao pobjeći i odbio je poslušati "nekoliko naredbi" 30-godišnjeg policajca bijelca čije ime nije otkriveno, ali je imao sedam godina iskustva, naglašeno je.

'Borba' između njih dvojice trajala je dok ga je policajac pokušao uhititi. Kad je Brisbon stavio ruku u džep, policajac mu je uhvatio ruku i naredio da je zadrži u džepu.

'Mislio je da osjeća dršku revolvera i dvaput je opalio u njegova prsa'.

Brisbon je proglašen mrtvim na licu mjesta nakon dolaska vatrogasaca i policijskog pojačanja.

Tisuće prosvjeduju - Ovo je vijest koja trenutno trese Ameriku!

U Brisbonovu džepu zapravo se nalazila kutija s tabletama oksikodona, snažnog opioidnog analgetika koji se ponekad konzumira kao rekreativna droga.

Marci Kratter, odvjetnica iz Phoenixa koja zastupa obitelj, izjavila je da je bilo "više svjedoka koji osporavaju verziju policajaca".

'Radi se o tragediji. Nije imao oružje i nikome nije prijetio. Razmatramo sve zakonske mogućnosti', dodala je ona.

Incident se dogodio u vrijeme dok je SAD u šoku zbog smrti dvojice nenaoružanih crnaca, Michaela Browna u Fergusonu i Erica Garnera u New Yorku, koje su usmrtili bijeli policajci i izbjegli krivičnom gonjenju.

Mirni prosvjedi bili su u četvrtak održani u New Yorku i Washingtonu, Oaklandu i ostalim američkim gradovima, nekoliko dana nakon nemira u Fergusonu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook