Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poledica zbog koje je proteklog vikenda u Mađarskoj jedna osoba izgubila život, a petstotinjak ih je ozlijeđeno, paralizirala je velik dio središnja Bugarske gdje je proglašeno izvanredno stanje.


Uz taj dio Bugarske u kojemu su škole u ponedjeljak bile zatvorene, tamošnje su vlasti preporučile građanima da ne putuju u pravcu Haskova i Kardjalija, na jugu, Yambola i Slivena, na jugoistoku, Velikog Tarnova, u središtu, Samokova na jugozapadu i Pirdopa, na zapadu zemlje.

Vezani članci Viktor Orbán Orbán poručuje Ukrajini da odustane: "Vrijeme je na strani Rusije. Putin neće izgubiti" Viktor Orban Viktor Orban o sankcijama protiv Rusije: Mađarska će staviti veto na sve vezano uz nuklearnu energiju

I stotinjak škola na sjeveru i na sjeverozapadu zemlje zatvorilo je svoja vrata, pošto su koncem prošlog tjedna tu pale velike količine snijega.

Zračna luka u Varni, na obali Crnog mora, u ponedjeljak je isto bila zatvorena zbog jakog vjetra, a zbog leda je poremećen i promet Dunavom, na kojemu je i dalje zatvorena najveća bugarska riječna luka Ruse.

U Mađarskoj je zbog ledene kiše koja je padala u subotu i u nedjelju ozlijeđeno petstotinjak osoba, dok je njemački petogodišnji dječačić izgubio život kada se automobil u kojemu je bio s roditeljima strovalio u ponor u Battonyji, 250 km jugoistočno od Budimpešte, javila je televizija TV2.

Cestovni promet u Mađarskoj bio je u ponedjeljak ujutro umjeren unatoč porastu temperature i ukidanju najvišeg stupnja pripravnosti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju