Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorena istraga

Drama u Parizu: Žena u vlaku vikala "Allahu Akbar", policajci je upucali

Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku
Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Afp
Aktualno Galerija Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Foto: Afp Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Foto: Afp Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Foto: Afp +0 Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Galerija 1/4 >>
Francuska policija u Parizu je teško ranila ženu koja je u prigradskom vlaku prijetila da će se raznijeti i uzvikivala "Alahu Akbar."

Policija je teško ranila ženu koja je, kako tvrde očevici, prijeteći izvikivala "Allahu Akbar" u prigradskome vlaku, doznaje AFP iz policijskih izvora i ureda tužitelja glavnoga francuskog grada. "Žena je životno ugrožena", rekli su iz tužiteljstva.

Policiju su uzbunili pozivi putnika iz vlaka koji se kretao prigradskim područjem. Većina ih je govorila o ženi s potpuno pokrivenim licem i tijelom koja prijeti putnicima, objavili su policijski izvori.

Prema tvrdnjama očevidaca, putnica je nekoliko puta izgovorila "Allahu Akbar", zbog čega ju je policija uspjela izolirati i iskrcati iz vlaka na pariškoj željezničkoj postaji Bibliothèque François Mitterrand, koja je prethodno brzo evakuirana.

Pročitajte i ovo Stjepan Svemirko Čekolj, načelnik Stožera civilne zaštite Gornja Stubica nevrijeme u Hrvatskoj FOTO Olujni vjetar poharao Gornju Stubicu: "Zatekao sam potpunu katastrofu. Odnijelo je crjepove, daske..." Problemi i u Rijeci

Žena je odbila poslušati policijske naredbe te je zaprijetila da će se raznijeti, precizirali su tužiteljstvo i policijski izvori. Nakon toga je policajac jednom pucao iz vatrenog oružja i ženu teško ranio.

Otvorene su dvije istrage. Jedna je povjerena pariškoj pravosudnoj policiji zbog izravnog poticanja na terorizam, prijetnje smrću i zastrašivanja obnašatelja javne vlasti.

Druga je povjerena Glavnome inspektoratu nacionalne policije (IGPN) i svrha joj je istražiti pucanj policijskog službenika, što je uobičajeno kada pripadnik policije na zadatku upotrijebi vatreno oružje.

Pročitajte i ovo Mandarine - 4 Zabranjen u EU Hrvatske mandarine pune pesticida poslane u Srbiju: "Ovo je druga po redu sporna pošiljka"

Nakon ubojstva nastavnika u gradu Arrasu 13. listopada ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin rekao je da je Francuska u stanju najviše pripravnosti. Protiv dvadesetogodišnjeg napadača osumnjičenog da je nožem ubio nastavnika i ranio troje ljudi u francuskoj školi pokrenuta je službena istraga za ubojstvo povezano s terorističkom organizacijom, objavio je tada ured tužiteljstva.

Ovo je ubojstvo ponovno potaknulo bojazan Francuza od islamističkih napada, a vlasti ponukalo da pojačaju protuterorističke sigurnosne mjere u sklopu događaja u pojasu Gaze i sukoba između Izraela i Hamasa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene