Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika Obaminoj administraciji

Cheney brani 'pojačane tehnike ispitivanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki potpredsjednik Dick Cheney u utorak je kritizirao administraciju predsjednika Baracka Obame zbog odluke da istraži sumnje o nehumanim postupcima istražitelja CIA-e pri ispitivanju osumnjičenih za terorizam.

Komentirajući jučerašnju objavu redigiranog izvješća glavnog inspektora CIA-e iz 2004., koje je bilo povod otvaranju istrage, Cheney je ustvrdio kako ti dokumenti podupiru njegovo mišljenje da su "pojačane" tehnike ispitivanja, primjenjene na osumnjičene za terorizam, spriječile napade i rezultirale ključnim informacijama o terorističkoj mreži Al Kaidi.

Pročitajte i ovo ISIS-K sigurnosna opasnost Europa na nišanu terorista, aktivirani sigurnosni alarmi: Iz ove zemlje kreću u napade Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo

'Dokumenti objavljeni u ponedjeljak pokazuju da su pojedinci podvrgnuti pojačanim tehnikama ispitivanja osigurali glavninu obavještajnih informacija koje smo prikupili o Al Kaidi', naveo je Cheney u priopćenju. terorističke napade', dodao je. Bivši potpredsjednik već mjesecima poziva da se objave dokumenti o CIA-inom ispitivanju terorista, kako bi se vidjelo da su 'pojačane' tehnike ispitivanja dale ploda nakon što se obično ispitivanje pokazalo neuspješnim.

>> Zatražena istraga CIA-inog ispitivanja zatočenika

Izvješće glavnog inspektora CIA-e iz 2004. pokazalo je da su istražitelji posezali za lažnim pogubljenjima, zastrašivanjem pištoljem i električnom bušilicom, fizičkom zlostavljanju, te prijetnjama ubojstvom djece i seksualnim zlostavljanjam članova obitelji, kako bi iznudili informacija od pripadnika Al Kaide. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene