Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon suženja zone zabrane leta

Pogledajte prvu snimku razrušene Fukushime iz zraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prve snimke iz zraka još jednom pokazuju kakvo je oštećenje pretrpjela japanska nuklearka Fukushima nakon potresa i tsunamija.

Japansko ministarstvo prometa prošlog je tjedna smanjilo zabranu zračnog prometa s 20 na tri kilometra, na temelju posljednjih mjerenja radijacije u zraku. Danas je organiziran prvi let za medije kako bi se razrušena nuklearka mogla snimiti i iz zraka.

Pročitajte i ovo Tonči Tadić, stručnjak za nuklearnu energiju TONČI TADIĆ ZA DNEVNIK NOVE TV U ocean ispuštaju pročišćenu radioaktivnu vodu iz nuklearke, stručnjak objašnjava je li to opasno Prosvjed građana zbog ispuštanja vode iz Fukushime u Tihi ocean UN dao zeleno svjetlo U ocean ispuštaju pročišćenu radioaktivnu vodu iz nuklearke, susjedi uznemireni

>> Razrušena nuklearka: Fukushima opet otvorila svoja vrata

Istovremeno, privatna istraga pokazala je da je japanska vlada zadržala informaciju o potpunoj opasnosti nuklearke za ljude nakon katastrofe, piše AP. U izvješću Rebuild Japan Initiative Foundationa stoji da je japanska vlada time riskirala i odnose s SAD-om u prvim danima nesreće. Izvješće se sastavljalo tijekom šest mjeseci na temelju intervjua s više od 300 ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene