NASA-ini sateliti iz svemira su snimili velike požare koji haraju Kalifornijom.

Galerija


Deseci tisuća jutara opožarene zemlje snimili su NASA-ini sateliti Landsat 8 i Terra iz perspektive koja nam inače nije dostupna.

Vezani članci Zagreb: Požar unutar zgrade stare Ciglane Zagreb (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Požar u staroj ciglani u zagrebačkoj Ilici: Na terenu 20-ak vatrogasaca, istražuje se uzrok izbijanja vatre Požar u Splitu (Foto: Dalmacija Danas) Vatrogasac ozlijeđen u gašenju velikog požara u Splitu: Izgorjelo devet vozila, čule su se i brojne detonacije

Na jednoj se fotografiji vidi kako izgleda opožareno područje samo 14 sati nakon što je požar koji je buknuo 8. studenog gorio na 20.000 jutara zemlje. Koliki su razmjeri požara već prvog dana vidi se na satelitskim snimkama. Mnogo se dima nadvija i nad Tihim oceanima.

U zastrašujućim požarima, trećim najkatastrofalnijim u povijesti, poginulo je najmanje 25 ljudi, a više od stotinu ih se smatra nestalima. Plameni jezici progutali su na tisuće kuća u Kaliforniji, a vatrogasci nemaju velike nade u skorašnje svladavanje nekoliko aktivnih žarišta.