Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Napad u Nigeriji

POGINULO 6 OSOBA 'Ušao je u crkvu u trenutku kada su se vjernici počeli okupljati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među poginulima u napadu su i žena i njezino dvoje djece.

Šest osoba poginulo je u nedjelju u samoubilačkom napadu na crkvu u Potiskumu, na sjeveroistoku Nigerije koji je u raljama islamskih militanata, izvješćuju agencije pozivajući se na očevice i djelatnike Crvenog križa.

Pročitajte i ovo Eksplozije u Nigeriji (Foto: AFP) Samoubojice na tržnici U Nigeriji u dvostrukom atentatu najmanje 13 mrtvih Slika nije dostupna Više od 80 ranjenih POKOLJ NA TRŽNICI U trostrukom samoubilačkom napadu na jezeru Čad 27 ubijenih

"Bombaš samoubojica ušao je u crkvu u trenutku kada su se vjernici tek počeli okupljati, inače bi broj žrtava bio puno veći", kazao je Hasan Alhaji Muhamad iz Crvenog križa.

Prema izvješću policije, među poginulima su žena i njezino dvoje djece.

Potiskum se nalazi u državi Yobe, odmah uz Borno, zabačenu državu koja je uporište ekstremističke islamističke skupine Boko Harama u Nigeriji, a graniči s Kamerunom, Čadom i Nigerom.

STRAVA U NIGERIJI Djevojčica (12) aktivirala bombu na sebi, 10 mrtvih i 30 ranjenih

Prošli tjedan su u tom području oružane skupine, za koje se sumnja da pripadaju Boko Haramu, ubile više od 200 ljudi. Francuski predsjednik Francois Hollande upozorava da Boko Haram postaje sve veća prijetnja i da je spreman na održavanje summita čelnika zemalja koje se bore protiv pobunjenika.

Novi nigerijski predsjednik Muhamadu Buhari trebao bi se nakon završetka ramazana sastati s kamerunskim predsjednikom, a 20. srpnja će se sastati s američkim predsjednikom Barackom Obamom. Očekuje se da će Boko Haram biti tema razgovora čelnika spomenutih država. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene