Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo suđenje

Konzervativni zastupnik zabio se u stup pa pobjegao: Imao je periku, kožnu mini-suknju i štikle

Jamie Wallis
Jamie Wallis Foto: Afp
Transrodni konzervativni zastupnik u britanskom parlamentu Jamie Wallis je, kako tvrde svjedoci, nosio visoke potpetice i crnu kožnu mini-suknju kada je sudjelovao u prometnoj nesreći krajem studenoga prošle godine. U ponedjeljak je počelo suđenje Wallisu jer je skrivio prometnu nesreću nakon koje je pobjegao.

38-godišnji konzervativac Jamie Wallis u britanskom parlamentu zastupa Južni Wales. U ponedjeljak se našao na sudu zbog prometne nesreće u kojoj je udario u rasvjetni stup u mjestu Llanblethianu krajem studenoga prošle godine.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja

U svibnju se izjasnio nevinim za četiri kaznena djela koja mu se stavljaju na teret - neprilagođavanje vožnje uvjetima na cesti, neprijavljivanje prometne nesreće, nesavjesnu vožnju i bijeg s mjesta nesreće.

Svjedoci navode da je u trenucima prometne nesreće nosio crnu kožnu mini-suknju, visoke pete i bisernu ogrlicu. Skrenuo je kako bi izbjegao mačku na cesti i skrivio sudar, rečeno je na prekršajnom sudu u Cardiffu.

Lokalni stanovnici svjedoče da su nakon snažnog udarca izašli na ulicu i vidjeli Wallisa odjevenog u žensku odjeću.

Wallis je bijeg s mjesta nesreće opravdao strahom da će biti "silovan, ubijen ili otet", odnosno PTSP-om koji je dobio nakon što je, kako tvrdi, silovan u rujnu.

"Mačka je istrčala s lijeve strane ispred mene. Samo sam instinktivno skrenuo. Nisam razmišljao o tome. Htio sam izbjeći mačku. Tada se dogodio sudar", rekao je Wallis na sudu.

"Bila je to najgora nesreća u kojoj sam sudjelovao. Bilo je prilično snažno", dodao je i naveo da ga je nakon sudara boljela glava i vrat.

Dao se u bijeg

Tužiteljica Carina Hughes navela je da su stanovnici Adrian Watson i Natalie Webb izašli na ulicu nešto poslije jedan sat ujutro nakon što su čuli "vrlo glasan prasak".

Webb je rekla da se Mercedes E-klase zabio u rasvjetni stup. Watson je izjavio da je u automobilu vidio "bijelog muškarca koji je nosio bijelu majicu dugih rukava pripijenu uz tijelo, crnu kožnu mini-suknju, tajice, tamne cipele s visokom petom i bisernu ogrlicu".

Nakon što je Watson rekao da će pozvati policiju, Wallis se dao u bijeg s mjesta prometne nesreće. Watson ga je pratio i i pritom zvao policiju.

Policija ga pronašla našminkanog

Dežurni policajci uhitili su ga kasnije ujutro. Bio je našminkan, piše Daily Mail.

Policijski narednik Gareth Handy Wallisa je našao u obiteljskoj kući. "Vidio sam da Jamie ima našminkano lice", opisao je na sudu.

"Kapci su mu bili tamni, usne crvene, obrazi brončani, a na prstima je imao crveni lak za nokte", navodi Louis Hall. Policija je zaplijenila odjeću u kojoj je bio, kao i plavu periku koja je bila na stolu.

Tijekom obrane Wallis je rekao da je u rujnu bio silovan. "Bilo je to stresno i traumatično iskustvo. Postao sam opsjednut onim što se dogodilo, neprestano sam razmišljao o tome i imao noćne more", dodao je.

Tvrdi da je napustio mjesto nesreće jer je imao "PTSP napad" te se osjećao ranjivo i kao da će ga ponovno napasti.

"Primijetio sam grupu ljudi koja se približava i osjetio sam tjeskobu. Zbog svojeg zdravstvenog stanja, doba dana i vremenskih uvjeta - smatrao sam da moram pobjeći. Kad sam došao kući, uzeo sam lijekove i zaspao", kazao je Wallis.

Wallis je u ožujku otkrio da je transrodna osoba te da je silovan i ucjenjivan zbog toga. Njegov ucjenjivač je 2021. osuđen na dvije godine i devet mjeseci zatvora, naveo je Wallis na sudu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene