Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Momčadi koje su došle do finala najvećeg sportskog događaja u Americi vode treneri hrvatskih korijena.


Trener momčadi koja pobijedi u američkom Super Bowlu, najvećem sportskom događanju u SAD-u kojeg gleda preko 100 milijuna gledatelja, dobit će nagradno putovanje po Hrvatskoj!

Finale se igra između New England Patroitsa i Seattle Seahawksa. Zanimljivo je da obojica trenera, Bill Belichick i Pete Carroll, imaju hrvatske korijene pa su se američki mediji raspisali o 'velikoj bitki hrvatskih trenera'. Od Belichicka su preci emigrirali u Ameriku još 1897., a od potonjeg majka vuče hrvatske korijene.

Forbes naglašava da će pobjednički trener uživati u turističkoj ponudi Hrvatske koja je u nekoliko posljednjih godina postala jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija na svijetu.

S preko 1700 kilometara obale i više od 1200 otoka, kristalno čistim plavim morem i sedam dobara na UNESCO-voj Listi svjetske baštine, uključujući dubrovački Stari grad, popularnu destinaciju svjetskog jet seta, Hrvatska iz godine u godinu privlači sve više turista.

Vezani članci Turisti u Dubrovniku - 2 Korona uništila posezonu, ali nije sve izgubljeno. Dobre vijesti stižu s juga zemlje Murter u rujnu 2020. godine - 2 Epidemija koronavirusa ''pojela'' postsezonu: Svi smještaji spustili su cijene, može pomoći još samo vikend-turizam

Rovinj i Dubrovnik imali su najviše noćenja u 2014. godini

A ako vam treba još koji dokaz da je ovaj mediteranski dragulj trenutačno najpoželjnija destinacija, piše Forbes, i k tome još nevjerojatno lijepa, onda trebate znati da se u Dubrovniku redovito snima HBO-ova hit serija 'Igra prijestolja'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook