Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlični turistički rezultati

Rovinj i Dubrovnik imali su najviše noćenja u 2014. godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 39 tisuća nezaposlenih našlo je posao u turizmu u prvih jedanaest mjeseci prošle godine.

Turizam je jedna od rijetkih gospodarskih grana koja je u stalnom porastu. Tako je prošle godine zabilježeno pet posto više dolazaka i dva posto više noćenja nego godinu prije. Ministar turizma nada se kada se zbroje i prosinački rezultati da će brojke biti jednake onim rekordnim iz 2008. godine.

Rovinj i Dubrovnik s više od tri milijuna noćenja hrvatski su turistički rekorderi. Slijede još tri istarska grada - Poreč, Medulin i Umag s više od dva milijuna. U minusu su Šibensko kninska i Primorsko-goranska županija koje su najviše osjetile kišno ljeto i nedolazak Nijemaca u srpnju.

'Treba se okrenuti drugim tržištima koje onda mogu doći u sedmom mjesecu ali se onda i ponuda treba prilagoditi tim turistima kraj', kaže Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ PGŽ.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

FOTO Hoće li ovakav prizor dočekati turiste?

Za kvarnerske hotelijere prošlogodišnji srpanjski minus je prošlost. Dobrim prosinačkim rezultatima veseli se i resorni ministar, Darko Lorencin (IDS):

'Možemo ići s procjenom da je 2014. godina izjednačena sa 2008. Godinom'.
Lijepa iznenađenja su i turistički rezultati Zagreba koji bilježi 13 posto više noćenja i Rijeke koju je posjetilo 19 posto više turista.

Već ovih dana Rijeka, ali i cijeli Kvarner i Istra očekuju turiste koje će privući svjetski poznati riječki karneval na kojemu se okupi i do sto tisuća gostiju. Za turističke djelatnike - nema odmora.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene