Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

EU misija za nadzor primirja u Gruziji u potpunosti je raspoređena i susrela se s ruskim snagama kako bi razgovarala o njihovom povlačenju s položaja koji se nalaze duboko unutar Gruzije, rekao je viši dužnosnik EU-a u ponedjeljak.


Po sporazumu o povlačenju u kojem je posredovala Francuska nakon prošlomjesečnog rusko-gruzijskog rata, ruske bi se snage do 10. listopada trebale povući iz dvije "sigurnosne zone" na granici odmetnutih gruzijskih regija Abhazije i Južne Osetije.

Vezani članci Problemi s vojnim helikopterima - 4 Opet problemi s vojnim helikopterima: Na obje letjelice u NATO misiji na Kosovu utvrđena neispravnost Vojnik s puškom Hrvatske postrojbe u Afganistanu: ''Izvan ovog balončića u kojem jesmo, situacija je ipak nešto drugačija''

Dužnosnik, koji je tražio da ostane neimenovan jer nema službenog glasnogovornika misije, rekao je da je na terenu više od 300 pripadnika EU misije te da su počeli uspostavljati urede u zapadnoj i središnjoj Gruziji.

"Oni će biti spremni početi misiju 1. listopada", rekao je dužnosnik agenciji Reuters. "S Rusima smo se tijekom vikenda sastali na tehničkoj razini", dodao je.