Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kriza je kod poduzetnika diljem svijeta probudila kreativnost. Tako Amerikanci dijele dolare, Nijemci daju novac za kupnju novog auta, a u Velikoj Britaniji gosti u restoranu plaćaju koliko mogu.


Plati, koliko misliš da vrijedi, moto je u jednom restoranu u središtu Londona. Kriza je, ljudi štede, gostiju je sve manje, a recept kako ih privući ima Peter Ilic. Na prvi pogled povukao je riskantan potez: Pojedeš, ne dobiješ račun, a platiš koliko misliš da je obrok vrijedio.

Vezani članci Natpis zabrane za SDP Na vrata restorana zalijepio zabranu ulaska za - SDP. Oglasio se i Arsen Bauk: "Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani" Racija u zagrebačkom restoranu Pušten vlasnik restorana o kojem priča cijela Hrvatska, odvjetnik poručio: "Hrana je bila pred kvarenjem, pozvao je najbliže prijatelje na ručak"

'Evo jučerašnje iskustvo, ljudi su platili dva penija za dva odreska i dvije čaše vode. Ali to je vrlo, vrlo rijetko. Uglavnom plate više nego što su naše cijene', rekao je Peter Ilic koji je podrijetlom iz Srbije, u ugostiteljskiom je poslu već 26 godina. Ima četiri restorana. Osnovna mediteranska kuhinja. Njegovu ideju svi hvale, pogotovo financijski stručnjaci koji neprestano upozoravaju poduzetnike: prilagodite se ili ćete propasti

'Ne bih uopće znao za restoran da nije bilo ove reklame. Razlog da svratite', rekao je gost Michael. Ovako će u Ilićevom restoranu biti cijeli mjesec. Hrana nula kuna, ali piće se plaća. Ono najzdravije, je besplatno: voda.