Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječila ga policija

Planirao podmetnuti 1,5 kilograma TNT-a u Mostaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostarska policija provodi istragu vezanu uz sprečavanje podmetanja 1,5 kilograma eksploziva na zgradu u centru grada.

Policija u Mostaru provodi detaljnu istragu nakon što je krajem 2012. spriječila podmetanje eksplozivne naprave velike razorne moći na stambenu zgradu u središtu grada, što je namjeravao jedan osuđenik koji se nalazio na slobodi, potvrdili su službeni izvori u Mostaru.

Načelnik odjela kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak rekao je da bi u slučaju aktiviranja 1,5 kilograma TNT-a došlo do teškog napuknuća zgrade.

"Eksploziv je bio tolike razorne moći da bi u slučaju aktiviranja došlo do klecanja zgrade na koju je planiran napad i do ugrožavanja imovine i života puno ljudi", rekao je Bošnjak.

Pročitajte i ovo Airsoft puška Uhićen je Drama na sjeveru Hrvatske: Muškarac s puškom noću hodao ulicama i repetirao oružje upereno prema policajcima Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

>> BiH: Policija u Sarajevu uhitila ubojicu policajca

Odbio je otkriti identitet osobe kod koje je pronađen eksploziv i o kojoj je zgradi riječ. "Istraga je u tijeku, pa ne možemo davati dodatne informacije", dodao je Bošnjak.

Po izvoru bliskom istrazi koji je zatražio diskreciju, policija je uhitila Danijela Rosića, zvanog Daca kod kojega je otkriveno 1,6 kilograma eksploziva. Prema istome izvoru on je planirao postaviti eksplozivnu napravu pod jedan ugostiteljski objekt u Zagrebačkoj ulici u središtu Mostara. Policijski izvor tvrdi da nisu postojali nacionalni motivi za podmetanje eksploziva.

Rosić se do prije 20-tak dana nalazio na izdržavanju kazne u Zatvoru u Orašju gdje je prebačen zbog izazivanja nereda u mostarskom zatvoru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene