Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnička stranka Kurdistana strahuje od skorog zračnog napada turske vojske na svoje baze na sjeveru Iraka, pošto je Washington obećao Turskoj da će se boriti protiv kurdskih pobunjenika, javlja novinska agencija Firat News bliska PKK-u.


Američki izviđački zrakoplovi nadlijetali su u zadnja četiri dana logore PKK-a u planini Kandil, nedaleko od iranske granice, usredotočivši se na mjesta u kojima su stacionirani zapovjednici te organizacije, tvrdi Firat, prenoseći izvore bliske PKK-u. 

Vezani članci Hobotnica napala čovjeka u Australiji 04 Hobotnica u plićaku napala geologa: ''Voda je odjednom postala mutna...'' Strah i trepet (Foto: thechive.com) Priroda je puna jezivih prizora, a ni ljudi baš ne pomažu svojom pojavom

'Mislimo da je zračni napad neminovan', upozorava agencija, koju smatraju glasnogovornikom PKK-a. 'Stižu vijesti da se PKK trenutačno priprema za to i da će žestoko uzvratiti u slučaju napada'.

'PKK je pisao američkim vlastima u Iraku zatraživši od njih da
prekinu nadlijetanje i da ne poduzimaju ništa što bi moglo narušiti stabilnost', piše agencija na svojoj internetskoj stranici.

Nijedna informacija Firata nije potvrđena iz neovisnog izvora.

Nakon susreta s turskim premijerom Recepom Tayyipom Erdoganom u ponedjeljak u Bijeloj kući Bush je izjavio kako će SAD u stvarnom vremenu pružiti Turskoj informacije o kretanju pobunjenika i proglasio je PKK 'zajedničkim neprijateljem' dviju zemalja.

Irak je u subotu objavio da će vrlo brzo početi provoditi mjere
protiv PKK-a, napose u iračkom Kurdistanu koji Ankara optužuje za pružanje utočišta pobunjenicima.

PKK koristi sjever Iraka kao pozadinsku bazu na svoje upade u Tursku.